Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Samlad info om nya bilar – Nybilsguiden 2011 ute nu

Foto: Wikimedia

I Nybilsguiden 2011, som släpps i dag, kan bilköpare se bränsleförbrukning, koldioxidutsläpp, pris, fordonsskatt och tekniska data för mer än 2 000 nya bilmodeller. I guiden finns också en förteckning över Sveriges miljöbilar.

Alla bilar som säljs i Sverige måste ha information om bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp, både i marknadsföring och på säljstället. I Nybilsguiden har vi samlat bilmodellerna som säljs i Sverige på ett och samma ställe. Här kan konsumenter jämföra modellerna mot varandra och få en bild av vilken bil som passar just deras behov.

Nybilsguiden är både en webbtjänst och en broschyr. Nytt för i år är att webbtjänsten uppdateras med nya data flera gånger under året. Det gör att den alltid är aktuell för besökarna. Broschyren, som alltså släpps i dag, innehåller förutom tabeller med information om alla bilmodeller även texter om miljöbilar, skatteregler, olika köp- och körtips med mera.

Nybilsguiden fokuserar på hur bilköpare kan minska sin miljöpåverkan, både när de köper ny bil och när de använder sin bil. Nybilsguiden ska vara ett stöd för konsumenter och göra det lättare för dem att söka bilar som är bränsleekonomiska och har så liten miljöpåverkan som möjligt.

Nybilsguiden tas fram i samarbete mellan Konsumentverket och Trafikverket. Broschyren kan beställas kostnadsfritt på Konsumentverkets webbplats. Webbtjänsten finns på båda myndigheternas webbplatser.

Källa: Konsumentverket