Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

John Bryant-Meisner skördar framgång i Formula tävling

Foto: Wikimedia

John Bryant-Meisner, 16 år gammal och från Stockholm inledde med en tionde-, en sjätte och en fjärde plats i de inledande tävlingarna inom den paneuropeiska racingserien Formula Renault 2.0 Northern European Cup, NEC. De första tävlingarna genomfördes på tyska Hockenheimring och John Bryant-Meisner ligger femma totalt i serien efter helgens 3 deltävlingar.

John inledde sin racingkarriär vid 9 års ålder med karting i Cadetti klassen. Efter att ha vandrat genom klasserna Micro, Mini, ICA junior och KF3 internationellt inledde han 2010 i Formel Renault 2.0 i dåvarande NEZ (North European Zone) och slutade femma under debutåret. Han har deltagit i SM, EM och World Cup i Karting och är med Racing Landslaget i racing.

Formula Renault 2.0 Northern European Cup, NEC, är en paneuropeisk racingserie som körs med Formel Renault 2.0 i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Tjeckien och Italien. Tävlingen som inleddes på Hockenheimring genomförs i 20 deltävlingar under 8 helger.

John Bryant-Meisner ingår som förare i teamet Koiranen Bros. Koiranen etablerades 1997 och är ett av de ledande teamen inom Europeiska Formula Renault 2.0 serien. Team Koiranen vann Eurocup under säsongen 2010 och är ett av de absolut högst presterande teamen. Koiranen strävar efter att serva, utveckla och förbereda lovande förare för en fortsatt Formel karriär. Närmare 80 % av alla som kör Formel 1 idag har tidigare tävlat i klassen.

– Det känns härligt att säsongen har kommit igång. Det är en fantastisk upplevelse att få uppleva atmosfären på Hockenheimring, jag ser fram emot fortsättningen och siktar mot pallplatser i kommande tävlingar, John Bryant-Meisner, förare för Koiranen Bros.

Källa: SRTS AB