Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

STCC om Göranssons olycka

Under lördagens STCC-tävlingar på Jyllandsringen körde den regerande mästaren Richard Göransson av banan i hög fart och kolliderade med en skyddsbarriär. Han fördes till sjukhus för vidare kontroll där det konstaterades att han drabbats av flera ryggfrakturer. Enligt läkarna uppskattas Göranssons rehabiliteringstid till minst tre månader.

Orsaken till olyckan är ännu inte klarlagd. Banan är godkänd och uppfyller de kriterier som det internationella bilsportförbundet, FIA, har ställt upp för den typ av tävlingar som STCC representerar.

– Tävlingsledningen som är utsedd av den lokala arrangören, FDM Jyllandsringen, kommer att upprätta en incidentrapport som sedan skickas till berörda parter på Svenska Bilsportförbundet för en bedömning, säger Bob Huzell, vd för STCC AB.
– Inom bilsporten sker en kontinuerlig utveckling av säkerheten och utredningen av den här olyckan är ett led i det arbetet. Vi önskar Richard Göransson ett snabbt tillfrisknande och ser fram emot att han snart kommer tillbaka.

Källa: STCC AB.