Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Joshi Helgesson gick enkelt vidare från kvalet i konståknings-VM

Joshi Helgesson Foto: Svenska konståkningsförbundet

Igår var det dags för ytterligare en svensk debutant i konståknings-VM i Moskva: Joshi Helgesson. Precis som Alexander Majorov kom Joshi Helgesson tvåa i sitt kval och får nu åka korta programmet i huvudtävlingen på fredag.

Av de 26 åkarna som tävlade i dagens kval i Moskva gick tolv vidare till fredagens korta program. Joshi Helgesson kom tvåa på 91,70 poäng och gick alltså vidare med stor marginal.
– Det var jättekul att få åka i dag eftersom det är mitt första senior-VM och jag tycker det gick jättebra, säger Joshi Helgesson.
– Ändå gjorde jag två missar, bland annat ramlade jag på min trippel Lutz, så jag har definitivt mer att ge på fredag.

Imorgon har Joshi Helgesson en ledig dag innan det är dags för ett träningspass på torsdag. På fredag åker hon det korta programmet, där också storasyster Viktoria Helgesson är med och tävlar.
– Jag har förberett mig för att gå vidare, så jag kommer inte att ha några problem med att ladda om. På fredag kommer det att vara bättre motstånd och mitt mål är att åka så bra som möjligt.

Carina Skoog, Svenska Konståkningsförbundets sportchef, är på plats i Moskva och är än så länge väldigt nöjd med de svenska resultaten.
– Våra två debutanter har åkt jättebra och det är kul med en bra start så stämningen är på topp. Viktoria Helgesson och Adrian Schultheiss har åkt bra på träning, så det bådar gott. Nu gäller det att vi fortsätter ha bra stämning och fokuserar på kommande tävlingar.

På onsdagen är det dags för Alexander Majorov och Adrian Schultheiss att åka det korta programmet.

Källa: Svenska Konståkningsförbundet