Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tuff första omgång för EM-debutanterna

Det blev en tuff första omgång i EM för landslagsdebutanterna från Sverige. Frankrike, som är en av favoriterna i årets EM, inledde sin kampanj starkt mot svenskorna. Trots bitvis bra rugby lyckades Sverige inte stå emot de mer erfarna fransyskorna som slutligen vann matchen 40-3 (26-3).

Frankrike hade redan från start ett mycket starkt klungspel, vilket gjorde det svårt för Sverige att ta övertaget i matchen. Svenskorna hade i jämförelse en trög matchstart där de begick misstag och lät Frankrike styra matchen. Sverige spelade sedan stundtals bra rugby – de hade bra fasspel med upp till 10 faser och dominerade inkasten (de vann 100% av sina egna inkast).

Förbundskapten Jonas Ahl beskriver matchen som en med ”Många toppar och dalar. Både stora toppar och stora dalar. Det var där misstagen begicks och man kunde se oerfarenheten. Vi har en del att jobba på i klungorna och i försvarsspelet, men vi tar mycket positivt från matchen. Till exempel så gjorde vi mycket bättre rucks än i träningsmatchen mot Finland.”

Svensk poänggörare: Amanda Sandsborg, 3p (en straffspark)

Andra resultat i första omgången av WET 2011:

Italien 0 – 5 England
Holland 10 – 17 Ryssland
Spanien 119 – 0 Finland

Källa: Svenska Rugbyförbundet.