Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm Marathon får eldrivna klockbilar

Foto: Wikimedia

Lördagen den 28 maj går startskottet för den 33:e upplagan av Asics Stockholm Marathon. För första gången i maratonsammanhang kör två eldrivna klockbilar, sponsrade av Vattenfall i täten under loppets 42 km.

Som ett led i sin satsning att öka svenskarnas intresse för elbilar och plug-in hybrider har Vattenfall beslutat att sponsra Stockholm Marathon med två tysta och utsläppsfria elbilar som klockbilar. Dessutom kör två elbilar och två helt nya Volvo V60 Plug-in hybrider  i kortegen, cirka tio minuter före täten.

– Vi vill visa upp fördelarna med elbilar och den nya plug-in tekniken. Att elektricitet är framtidens drivmedel för bilar kommer att bli uppenbart, både för åskådarna i Stockholm och för TV-tittarna, säger Erik Sundström, kommunikationsansvarig för elbilsprogrammet på Vattenfall.

Vattenfall genomför flera aktiviteter längs banan. Målsättningen är att synliggöra de positiva effekterna när fler elbilar kommer till staden, både när det gäller ljud och utsläpp.

– En bil som körs på el ger inga utsläpp vid körning och är nästan helt tyst. Vattenfall och Volvo har tagit fram en helt ny Volvo V60 Plug-in hybrid som kan gå 50 km på ren el. Förhoppningen är att elbilar och plug-in hybrider snart är en vanlig syn på våra gator, säger Erik Sundström.

Källa: Vattenfall