Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Operan: Skönheten och odjuret

Elever från Elinsborgsskolan i Tensta Fotograf Alexander Kenney Kungliga Operan

Komedi, romantik och magi i en föreställning där professionella musiker står på scen tillsammans med skolelever från årskurs 6 i Stockholmsförorten Tensta.

Kungliga Operan, Operahögskolan och Elinsborgsskolan i Tensta, Unga på Operans vänskola, i en föreställning där professionella musiker och sångare står på scenen tillsammans med elever från årskurs 6.

Zémire längtar ut i världen. Azor är ett fruktat odjur som härskar på en ö i havet. Här råkar Zémires pappa Sander, som är handelsresande, hamna i ett skeppsbrott. När han plockar en ros vill odjuret straffa honom med döden. Zémire ser chansen att rädda sin pappa och samtidigt komma ut på äventyr. Men mötet med Azor blir inte riktigt som hon tänkt sig.

Komedi, romantik och magi i ett sagolikt operaäventyr med flygande moln, stormande hav, odjur och en modig hjältinna. För hela familjen. Allt till sprallig 1700-talsmusik av den franske tonsättaren André Grétry i fri bearbetning av Karl-Johan Ankarblom.

Zémire och Azor. Musik: André Grétry i fri bearbetning av Karl-Johan Ankarblom. Text: Sophie Helsing. fritt efter Jean-Francois Marmontel.

Källa: Operan