Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Versace designar ikonisk kollektion för H&M i höst

Donatella Versace i Versace for H&M. Foto: HM

Versace designar ikonisk kollektion för H&M i höst. Donatella Versace är skaparen av kollektionen som bjuder på en tillbakablick på Versaces historia med exklusiva material till H&M priser.

H&M presenterar höstens designersamarbete med det legendariska modehuset Versace. Kollektionen har skapats av varumärkets kreativt ansvariga Donatella Versace och bjuder på en tillbakablick på modehuset Versaces historia med läder, tryck, färg och glamour, i exklusiva material till fantastiska H&M-priser. Kollektionen innehåller dam- och herrplagg, accessoarer samt utvalda inredningsartiklar. Den kommer att säljas i cirka 300 butiker världen över och online från den 17 november. Donatella Versace har dessutom skapat en begränsad pre-spring kollektion för H&M som endast kommer att säljas online i länder med H&M Shop Online från den 19 januari, 2012.

”Det är otroligt spännande att samarbeta med H&M och få chansen att nå deras stora publik. Kollektionen kommer att vara typisk för Versace och perfekt för H&M:s och Versaces fans världen över”, säger Donatella Versace.

”Versace är ett av vår tids viktigaste varumärken och kollektionen för H&M kommer att bjuda på lyx och glamour – allt det som Versace står för. Donatella Versace delar med sig av modehusets ikoniska designskatt. Det här samarbetet är som ett enda stort party och passar perfekt inför höstens festsäsong”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

Modehuset Versace står för glamour och grundades 1978 av Gianni Versace. Han revolutionerade modet med vågade klänningar och ohämmad ikonografi, och skapade sensuella modeller med utgångspunkt i klassiska teman – alla av mästerligt snitt. Sedan Donatella Versace tog över som kreativ ledare 1997 har hon byggt vidare på Gianni Versaces arbete och utvecklat varumärket till ett globalt modehus som ligger i framkant när det gäller lyx idag. Donatella Versace är världsberömd för sin karaktäristiska stil och personifierar allt det som modehuset Versace står för.

Versace är det senaste i raden av modehus som skapar en exklusiv designerkollektion i samarbete med H&M. Donatella Versace har hämtat upp några riktiga Versace-klassiker ur arkiven för att nytolka dem åt H&M. Damkollektionen domineras av klänningar med nitat läder, siden och färgstarka tryck som passar säsongen perfekt, samt accessoarer som högklackade skor och bijouterier. Herrkollektionen fokuserar på skräddade plagg – bland annat den perfekta smokingen – samt bälten och smycken även för män. För första gången kommer H&M:s designersamarbete dessutom att omfatta ett antal inredningsartiklar, kuddar och ett överkast. Tidigare kollektioner har skapats av namn som Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo och senast Lanvin.

På bilden syns Donatella Versace i en av klänningarna från Versace for H&M kollektionen på Versaces herrmodevisning i Milano den 20 juni, 2011.

 

Källa: H&M.