Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Forna rivalerna Björn Borg och John McEnroe lanserar kollektion

Den största sportduon genom tiderna, Björn Borg och John McEnroe, går samman och lanserar en underklädeskollektion i limiterad upplaga. Det unika samarbetet lanseras i augusti där en del av intäkterna doneras till John & Patty McEnroe Foundation.

Kollektionen lanseras i början av augusti och består av fyra olika kalsongmodeller, två designade av Borg och två av McEnroe. Underkläderna är producerade i begränsad upplaga och kommer endast att finnas tillgängliga en kort period. Kollektionen andas 80-tal och är inspirerad av tennisens guldår, samma decennium då den omtalade nära fyra timmar långa Wimbledonfinalen mellan de vänskapliga rivalerna ägde rum.

-Det är väldigt spännande att få möjligheten att göra detta samarbete med ytterligare en stor tennislegend. McEnroe kompletterar Björn Borg perfekt och samarbetet speglar både vårt arv och våra kärnvärden, säger Arthur Engel VD Björn Borg.

Utöver de 4% av försäljningsintäkterna som doneras till välgörande ändamål, omfattar samarbetet även en välgörenhetsauktion. Tio unika objekt med anknytning till Björn och John samt en timmes tennistid med var och en av legendarerna kommer att auktioneras ut på nätet. Auktionen börjar den 2 juli och kommer att vara tillgänglig för allmänheten. Samtliga intäkter från auktionen doneras till John & Patty Foundation som stödjer välgörenhetsorganisationer såsom Laureus USA, J/P Haitian Relief Organization och Riverkeeper.

Det är första gången någonsin som ett annat namn än Björn Borgs täcker kalsongernas resår, där John McEnroes egendesignade kalsongmodeller kommer prydas av hans eget namn. Den limiterade kollektionen kommer att finnas tillgänglig på 17 marknader, bland annat stora delar av Europa, Kanada och USA samt på Björn Borgs web shop.

Källa: Björn Borg.