Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu är tävlingen avgjord: Sveriges Snyggaste Bil!

Den stolte vinnaren i Sveriges Snyggaste Bil 2011, Nisse Lundin, tar emot priset tillsammans med sin fru Bibbi. Foto: Fabas.se

Publiken och juryn på Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark har enats: Nisse Lundin från Nora äger Sveriges Snyggaste Bil 2011!

Nisse Lundins minutiöst renoverade Chevrolet Corvette från 1962 tog hem priset i tuff konkurrens från nio andra finalister.

För 35 år sedan startade tidningen Bilsport tävlingen Sveriges Snyggaste Bil. Numera arrangeras tävlingen av syskontidningen Bilsport Classic och finalen avgjordes under Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark.

Årets vinnare i Sveriges Snyggaste Bil är en Chevrolet Corvette från 1962, minutiöst renoverad av ägaren Nisse Lundin från Nora. Hans stora intresse är veteranbilar och i synnerhet att renovera dem.

– Jag är väldigt rörd och tacksam till alla er som har röstat på min bil. Jag visste att jag hade en chans, men jag hade inte räknat med detta, sa han när han tog emot segerpokalen tillsammans med hustrun Bibbi.

De fem främsta i Sveriges Snyggaste Bil kommer att ställa ut på Oslo Motor Show den 28-30 oktober. Där möter de konkurrens från danska och norska utställare för att göra upp om den tunga titeln Skandinaviens Flotteste Bil.

Sveriges Snyggaste Bil, topp-5
Nisse Lundin, Nora, Chevrolet Corvette 1962
Lars Svensson, Listerby, Pontiac Chieftain 1958
Christoffer Geiros, Ambjörnarp, Audi A4 2005
Mats Lantz, Tranås, Ford Sunliner 1955
Peter Holmert, Vendelsö, Dodge Challenger SR/T 1970

Källa: Albinsson & Sjöberg.