Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SSU startar Almedalsupprop mot Gaza-blockaden

Foto: Wikimedia

SSU startar idag ett Almedalsupprop för att häva den olagliga handelsblockaden mot Gaza. Frihetsflottan, Ship to Gaza, är fortfarande förhindrad att lämna hamn från Grekland. Flottans besättning och deltagare vittar om hur flottan har saboterats, hur myndigheterna krånglar och hur en oerhörd propaganda från israeliska och amerikanska myndigheter försvårar arbetet.

SSU vill därför visa stöd både till frihetsflottan, men också och framförallt till befolkningen i Gaza genom ett upprop mot Gaza-blockaden. Vi uppmanar alla i Almedalen att skriva under uppropet.

– Vi startar ett Almedalsupprop mot Gaza-blockaden. Befolkningen i Gaza lider oerhört av den olagliga blockaden. Vi uppmanar alla som besöker Almedalen att skriva under, säger Jytte Guteland förbundsordförande SSU.

– Vi vill genom uppropet också visa stöd till frihetsflottan som just nu är fast i Grekland där både sabotage, myndighetskrångel och propaganda från israeliska och amerikanska myndigheter försvårar deras arbete, avslutar Jytte Guteland förbundsordförande SSU.

Efter Almedalsveckan kommer SSU att lämna över alla insamlade underskrifter till Ship to Gazas eget upprop.

Källa: SSU: