Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu finns appen Sevärt både för iPhone och Android – Upptäck kulturarvet med mobilen!

Nu finns appen som hjälper dig att upptäcka kulturarvet med mobilen. Det är Statens fastighetsverk (SFV) som lanserar denna intressanta app. Den heter Sevärt och är gratis att ladda ner från itunes, apple eller androidmarket.

Vad vill du uppleva idag? Kanske besöka en borg, luncha vid ett slott eller varför inte njuta av utsikten från en fyr? Sevärt är en ny mobil applikation från Statens fastighetsverk (SFV) som på ett lättsamt och roligt sätt hjälper användaren att hitta guldkorn i kulturarvet. Sevärt finns både för iPhone och Android och kan laddas ner kostnadsfritt.

Vid sidan av förvaltningsuppdraget arbetar Statens fastighetsverk (SFV) med att tillgängliggöra kulturarvet för allmänheten. I appen Sevärt presenteras slott, fästningar, trädgårdar och andra spännande platser i Sverige, från norr till söder.

– Vi arbetar kontinuerligt och på olika sätt med att berätta om vårt gemensamt ägda kulturarv. Fördelen med en app är att informationen är lättillgänglig. Att användaren bokstavligen kan ha med sig en liten informationsbank i fickan eller handväskan, säger Hanna Lindstedt, webbutvecklare vid Statens fastighetsverk.

Från slott till koja

Var du som användare än befinner dig i sommarsverige kan du snabbt spana in vad det finns för spännande platser att besöka, när de har öppet och hur långt det är dit. Bohus fästning, Dalarö skans, Hovdala slott, Landskrona citadell, Linnéträdgården, Nidingen eller Ornäsloftet är bara några av alla de sextiotal platser som det går att läsa mer om i Sevärt.

– Vår förhoppning är att Sevärt på ett enkelt och roligt sätt ska väcka nyfikenhet. Att fler svenskar och utländska turister genom sina smartphones ska lockas att besöka några av de fantastiska platser vi förvaltar. Platser vi alla är delägare i och som är en viktig del av Sveriges historia, säger Ann-Charlotte Spegel-Berg, kommunikationschef vid Statens fastighetsverk.

Innehållet och funktionerna i Sevärt uppdateras kontinuerligt. Under juli kommer en engelsk version. Ladda ner Sevärt via Apple, iTunes alternativt via Android market.

Källa: Statens fastighetsverk.