Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rugby: Upp till bevis för Sveriges damer i EM

 

Kvinnliga rugby-spelare Foto: Wikimedia

Idag fredag reser svenska damlandslaget i 7-manna till Bukarest, Rumänien för att spela EM (turneringen spelas 16-17 juli). Laget har under vintern och våren arbetat tillsammans med SOK för att lägga grunderna till ett samarbete med OS i Rio De Janeiro 2016 som mål. Nu är det dags för laget att visa vad de går för bland stark internationell konkurens, vilket kommer att bli tufft då laget förlorat flera spelare till skador.

Förbundskapten Jane Hodson förklarar: ”Vi vill ju veta var vi står, men då vi redan förlorat så många spelare under resans gång så blir det här mer av en nystart för den fortsatta utvecklingen av svensk damrugby. Målet är att hålla oss kvar i toppdivisionen så att vi kan vara med i VM-kvalet som kommer att spelas nästa år.” VM i 7-manna spelas i Ryssland 2013. Det kommer bli sista gången turneringen spelas. Därefter ersätts den av OS.

 

Lagets andra tränare, Neil Johnson, håller med: ”Det ska bli spännande att spela i en så tuff grupp – vi får se hur vi landar. Vi har haft en bra uppladdning i England med två semifinalplatser, men vi ska se hur vi kan konkurrera med vår stil av 7-manna då vi nu saknar snabbhet i truppen.”

 

Grupp A             Grupp B

Spanien               Holland

Italien                  Frankrike

England               Ryssland

Tyskland              Portugal

Sverige               Moldavien

Rumänien            Finland

Källa: Svenska Rugbyförbundet