Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AugustiDressyren andra veckan i augusti på Veda

Det är tre veckor kvar till AugustiDressyren som går andra veckan i augusti på Veda. Det planeras och förbereder nu för fullt inför tävlingen. Över 300 stycken ekipage är anmälda hittills av totalt 320 platser. Det ser riktigt bra ut för Vallentuna Ridklubb.

Vallentuna Ridklubb jobbar för högtryck med att förnya och förbättra klubbens tävlingsutbud till förmån för ryttare och publik. Som tävlingsklubb med mångåriga traditioner är det en viktig uppgift att förvalta och utveckla de kvalitetstävlingar vi arrangerat sedan tidigare men det är också en stimulerande uppgift att skapa nya tävlingstraditioner utifrån dagens förutsättningar och förväntningar.

-”Det känns rimligt att vi kan erbjuda tävlingar på samma nivå som våra medlemmar befinner sig” säger Anna Berggren, ordförande i Vallentuna Ridklubb. ”Vi har ryttare upp till Grand Prix nivå i klubben och dessutom en ridlärare på ridskolan som själv tävlar Grand Prix i dressyr. Då ska vi självklart kunna ge dem en möjlighet att tävla hemma en gång per år. Det är lika naturligt som att vi skapar förutsättningar till tävlande för våra barn och ungdomar från LC:1 och uppåt” fortsätter Anna.

Med tre veckor kvar till tävling har vi fått in nära 300 starter och närmar oss därmed maxantalet på 320 starter. Vi har tävlande som reser långväga till oss vilket är extra roligt att se när det finns konkurrerande tävlingar på närmare håll. Åldersfördelningen bland ryttarna är 16-69 år.

–”Det stora intresset är helt säkert ett resultat av klubbens goda rykte när det gäller att skapa en bra tävlingsupplevelse. Exempel på det är när vi arrangerade Lag-SM i dressyr för ett par år sedan. Ett eftertraktat evenemang som man ansöker om och antas till, baserat på lämplighet” säger Charlotte Sunnberg, Tävlingsledare och Vice Ordförande i Vallentuna Ridklubb.

AugustiDressyren äger rum andra helgen i augusti. Vallentuna Ridklubb lägger mycket energi på att såväl ryttare som publik ska trivas på tävlingsplatsen. I den vackra miljön på Veda kan man njuta av spänningen som tävlingarna bjuder på, trevlig samvaro samt ett varierat utbud av mat, dryck och tilltugg.

Källa: Vallentuna Ridklubb.