Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nordea Masters: Flyt för Alex Norén

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Idag var sista dagen för grundspelet. Det avgjordes vilka som går vidare till tävlingarna i helgen. Storstjärnan Alex Norén hade bra flyt idag och lyckades också utnyttja banas fördelar. Robert Karlsson i amatörgruppen lyckades inte lika bra idag som han gjorde igår.

Alex Norén låg efter två rundor elva under par men tycker att det är för tidigt att koppla av. Det är två dagar kvar, mycket kan hända. Han försöker göra sitt bästa varje dag och tar en dag i taget. Han försöker hela tiden utmana sig själv och bli bättre och bättre. Det är häftigt att nu kunna vara med och tävla på allvar mot sådana som Baba Watson, som han sa på presskonferensen. Trots dagens fina resultat så kunde det ha varit ännu bättre till. I slutet av banan började han tappa koncentrationen på grund av värmen och gjorde några missar. Hans tips för att klara den här banan med bra resultat är att ta tillvara par 5-banorna. Det är där man har chans att tjäna in slag. På den här banan, Brohof Stadium Course, finns det fem stycken sådana hål. Han fick frågan om all publik gjorde honom nervös, men han tycker att det är häftigt med support från publik. Det är speciellt häftigt om de ropar hans namn.

Det går sämre för Robert Karlsson i amatörgruppen idag, han har halkat ned till tionde plats. Men hans namne i proffsgruppen klarar sig bättre idag när han slipper vinden. Han har klättrat upp till fjärde plats, snäppet under Buba Watson. Idag är vädret betydligt bättre än igår, varmt och soligt och bara en lätt vind. Amatör-Robert kanske gillar hårda förhållanden eller kanske bara inte påverkas av dem. Eller också är han som amatör fortfarande väldigt ojämn.

Bland de som gick vidare finns alla de stora favoriterna, inklusive de båda Robert Karlsson, både amatören och proffset.

Om man blir hungrig och törstig finns det några tältrestauranger spridda över området som serverar korv och öl och dylikt. Och vid entrén finns det en stor tältrestaurang som serverar dels vanlig svensk mat som korv, hamburgare och rostbiff, och dels thailändsk mat från restaurang Phi Phi. Både hamburgarna och de thailändska rätterna är riktigt goda men det är inte precis några låga priser. För att komma in dit måste man ju först betala några hundralappar i inträde och sedan ska man betala 68 kr. för en Mariestad och knappt 70 kr. för en inte alltför stor hamburgare.

Där vid entrén, i Masters Village, är flera länder och företag representerade för att göra reklam. Till allra största delen görs det reklam för golfresor och prylar. Gran Canaria försöker locka in intressenter med rött vin. I Nordeas tält finns det en barrista med en riktig kaffemaskin som serverar kaffe gratis. Det är trevligt .

Text: Arnold Lundin och Joakim Holmberg.