Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stöd till Norge efter terrordåden i Oslo

Bombexplosionen dödade minst 7 personer vid regeringskvarteret i Oslo på fredagen vid 15.30. Senare kl 18.00 rapporterades om ett fruktansvärt skottdrama på Utøya norska socialdemokraternas ungdomsförbund utanför Oslo. Deltagarna på lägret försökte fly när en gärningsman började öppna eld och dödade 80 människor. Kondoleanser till Norge strömmar in från hela världen.

En massiv explosion drabbade regeringskvarteret i Oslo vid strax för 15.30 igår fredag. Då dödades minst 7 personer och mängder är skadade och det blev en enorm förödelse. En del rapporter kallar det krigszon. Polisen vädjade att folk skulle hålla sig ifrån området. De bekräftade senare att det var en bomb som sprängdes.

Senare rapporterades vid kl 18 om ett skottdrama pågick på ett läger på ön Utøya för norska socialdemokraternas ungdomsförbund utanför Oslo.Deltagarna på lägret försökte fly när en gärningsman började öppna eld och dödade mängder av människor. Senaste uppgifter talade om att 80 personer dödats.
Mannen ska ha låtsats vara polis och eventuellt varit utklädd enligt vissa rapporter.
En ung man sitter i förhör misstänkt för brotten som får betraktas som en av de värsta i modern tid.

Mängder av kondoleanser och stöd i denna svåra stund strömmar in till Norge. Även Sveriges kung Carl Gustav har meddelat sitt stöd till Norske kungaparet i denna fruktansvärda tragedi enligt hovet.
Statsminister Reinfeldt har kontaktat sin statsministerkollega Stoltenberg och lämnat sitt stöd.

Aftonkuriren vill också skänka en tanke till alla de drabbade i Norge.