Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

EM-laget väntar på hästbesiktning

I den svenska truppen ingår Patrik Kittel med Watermill Scandic HBC, Tinne Vilhelmson Silfvén med Favourit, Cecilia Dorselius med Lennox och Rose Mathisen med Bocelli 1044.
Patrik Kittel med ett OS, ett VM, ett EM och två världscupfinaler, och Tinne Vilhelmson Silfvén med fem OS, fyra VM, sex EM och tre världscupfinaler, är rutinerade mästerskapsryttare med mängder av rutin och erfarenhet.
Cecilia Dorselius och Rose Mathisen är oprövade kort i mästerskapsammanhang.

Nationstävlingen i Aachen i juli var EM-genrep för Sverige med flera. Det var också här svensk dressyr fick se en ny stjärna tändas i Cecilia Dorselius.
Tillsammans med Lennox Grand Prix-debuterade hon så sent som förra året och väckte genats förbundskaptenens intresse.
– Definitivt årets rookie med jämna bra resultat, och Aachen-debuten där Cecilia och Lennox

Cecilia Dorselius red i landslaget som junior och young rider och hade varit borta från toppnivån i närmare tio år när hon förra sommaren Grand Prix-debuterade med sin Lennox.
Bo Jenå fick ögonen på talangen och hon har matchats med internationellt tävlande under 2011.
– Hon har hållit en jämn och bra resultatnivå och hennes Aachen-debut på 67 procent var klart godkänd, säger Bo Jenå.

Rose Mathisen med Bocelli är fjärderyttare i laget. Med Scandic, Favourit och Lennox i laget finns utrymme för ett relativt oprövat kort i leken.
– Bocelli är en rutinerad häst och som kan lätt gå på 68 procent när allt stämmer för ekipaget. Rose Mathisen har tidigare visat bra prestationer inne på tävlingsbanan, säger Bo Jenå.

EM i dressyr är inte bara om ära och medaljer för svensk dressyr. Det är också kval till nästa års OS i London.
Vid nationstävlingen i Aachen blev det svenska laget blev femma utan Scandic i laget, ett starkt formbesked från svensk dressyr i en tävling dit tyskar och holländare skickat det bästa de har för att markera positioner inför EM. Storbritannien knep andraplatsen trots att de inte hade sina topphästar i laget och Holland som regerat dressyrvärlden ett par år fick nöja sig med en tredjeplats. Tyskland vann och USA blev fyra. Det innebar att Sverige ”vann OS-kvalet” i Aachen. De här fyra nationerna är redan klara för OS och det svenska laget var före alla dem de ska konkurrera med på EM. I Rotterdam i augusti finns tre platser att rida om.

Källa: Ridsportförbundet.