Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Boka tid via webben för spermaprov

 

Nu kan männen själva via webben boka tid på CASM – Centrum för Andrologi och Sexualmedicin. CASM är först ut på Karolinska med denna möjlighet för både patienter och verksamhet.

Systemet har hittills prövats på vissa vårdcentraler. Via Mina vårdkontakter kan männen boka ledig tid direkt i Take Care vid CASM´s mottagningar i Huddinge och vid den nya mottagningen på Sabbatsbergs sjukhus. Bokningen sjösätts först för CASM särskilda mottagning för män som skall lämna in eller ta fram spermaprov som kontroll efter sterilisering, vid barnlöshetsutredning eller för annan reproduktionsmedicinsk utredning.

– Provframtagning av spermaprov är en väldigt speciell situation för mannen och ställer unika krav på mottagande personal, på lokalerna och här får vi ett instrument att undvika störande köbildning säger sektionsledaren Jessica Tu. Det är viktigt att möta hela mannen och att inte reducera honom till ett spermaprov.
-Våra patienter är i webb-användar ålder och webbtidbokning blir ett steg i vårt mål att förbättra servicen till våra patienter.

I ett nästa steg kommer patienten att direkt och snabbt kunna ta del av svar på undersökningar och kunna ställa frågor via webben.

Källa: Karolinska