Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Föräldrar och barn, rassla iväg till Universeum!

På måndag den 29 augusti startar Måndagsrassel på Universeum med spännande aktiviteter för barn och föräldralediga! Klappa ormar, träffa dykare, gör slime och bekanta dig med småkryp.

Tid: Måndagar kl 11-14 hösten 2011
Plats: Universeum, Göteborg

Måndagsrassel är ett helt nytt koncept på Universeum. På en dag när mycket annat i stan är stängt ges föräldralediga och deras barn möjligheten att tillsammans upptäcka naturvetenskap, teknik och matematik på ett lustfyllt och lättillgängligt sätt.

– Syftet med Måndagsrassel är att små barn ska lära genom lek tillsammans med vuxna. Vår tanke är att Måndagsrassel ska bli en självklar arena för de allra yngsta och en härlig mötesplats för småbarnsföräldrar, berättar Dorotea Blank, programansvarig på Universeum.

Höstens program

Måndag 29 aug: Ansiktsmålning. Bli en tiger, fjäril eller ett annat djur.

Måndag 5 sep: Småkryp och andra läckerheter. Barnen får bekanta sig med Universeums småkryp – känna, undersöka, smaka. De kommer även att få se vilken mat djuren på Universeum äter. Vet du till exempel vad en padda får till lunch?

Måndag 12 sep: Trolla med deg. Knåda, forma å måla – ett fantasidjur, en upplevelse eller kanske en makalös uppfinning.

Måndag 19 sep. Ormvisning. Barnen får komma riktigt nära våra ormar och lära sig mer om var de lever, hur de anpassar sig till sin omgivning och hur de ser ut inuti. Man får även klappa om man vill.

Måndag 26 sep: Träffa en dykare. På Universeum jobbar flera dykare. Barnen får bekanta sig med utrustningen, lära sig mer om havsmiljön och vad man bör tänka på när man är nära eller i vattnet. Barnen får även lära sig lite om hajar och känna på en hajtand.

Måndag 3 okt: Uppfinnarverkstan. Med hjälp av återvunnet material får barnen och föräldrar uppfinna, tillverka och skapa enligt ett uppdrag. Det kan vara fantasidjur, tokiga uppfinningar eller helt enkelt konstverk! Ta med er toarullar, mjölkkartonger eller annat från soporna och låt kreativiteten flöda!

Måndag 10 okt: Kemiexperiment. Dallrigt, kladdigt, färgglatt – slime helt enkelt!

Måndag 17 okt: Bygg med jättemekano. Bygg en bil, hus eller kanske ett flygplan. Föräldrar är självklart också välkomna!

Måndag 24 okt: Gör egna såpbubblor. Bygg egna såpbubblor att ta med hem.

Källa: Universeum