Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk mästare i mindball korad

Foto: Wikimedia

Under gårdagens SM-final i mindball stod det klart att Simon Tullstedt från Västerås har Sveriges kyligaste hjärna. Som del av förbundets 150-årsfirande har Sveriges Ingenjörers jubileumsturné besökt elva städer runt om i landet där deltävlingar för SM i mindball har ägt rum. Under finalen i Västerås möttes hjärnor från åtta olika orter för att göra upp om den prestigefyllda titeln. 

Mindball går till så att spelarna med hjälp av hjärnvågor ska styra en boll över en spelplan och föra bollen till sin motspelares planhalva. Hjärnvågorna plockas upp av sensorer på ett pannband som bärs av spelarna under matchens gång. För att lyckas gäller det att vara lugn, avslappnad och fokuserad – att hålla huvudet kallt, helt enkelt.

Under den avgörande finalmatchen möttes Simon Tullstedt, 23 år från Västerås och Rasmus Jansson, 17 år från Luleå. Efter en jämn match var det slutligen Simon Tullstedt som nu kan kalla sig svensk mästare i mindball.

– Mitt trick var att fokusera på en liten ring på bordet för att på så sätt hålla tankarna i styr. Jag är superstolt över att ha kammat hem vinsten, säger Simon Tullstedt, svensk mästare i mindball.

– De olika aktiviteterna syftar till att väcka nyfikenheten och stimulera teknikintresset hos både stora och små. Under turnén har vi totalt haft omkring 4500 besökare vilket var över förväntan. Det har varit fantastiskt att se vilken hjärnkapacitet som finns ute i landet, säger Jenny Sjöberg, projektledare på Sveriges Ingenjörer.

Källa: Cisionwire