Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges Radio startar nyhetskanalen Alltid Nyheter

Delar av Alltid Nyheter-redaktionen. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Alltid Nyheter i Sveriges Radio är en ny radiokanal som dygnet runt rapporterar om det senaste som händer i både Sverige och världen. – Publiken kan förvänta sig täta nyhetsuppdateringar, säger Markus Boger, kanalchef på Alltid Nyheter.

Idag startar en ny radiokanal i Sveriges Radio – Alltid Nyheter. Den nya kanalen sänder lokala, nationella och internationella nyheter dygnet runt via webb och mobil. Satsningen är ett pilotprojekt som testas under en fyramånadersperiod med syftet att utforska hur Sveriges Radio kan utveckla sitt nyhetsarbete, bland annat genom att testa ny teknik och nya presentationsformer.

– Idag är behovet av direkt uppdatering oerhört stort, särskilt vid större nyhetshändelser, säger Markus Boger, kanalchef på Alltid Nyheter i Sveriges Radio. Vi kommer att följa skeenden i realtid och rikta all kraft åt de nyheter som har störst intresse för tillfället. Just nu, är den känsla vi vill förmedla.

Till satsningen har 22 personer rekryterats varav fyra programledare. De två sociala medieprofilerna Yasemin al Rafie och Fredrik Wass blir kanalens publikredaktörer.

Alltid Nyheters redaktion kommer att producera eget material men också använda sig av Sveriges Radios eget utbud via 25 lokalradiostationer, 17 utrikeskorrespondenter samt specialredaktioner och reportrar. Under nattetid sänds BBC World service.

Om Alltid Nyheter
Alltid Nyheter i Sveriges Radio sänder dygnet runt, sju dagar i veckan. På vardagar sker nyhetsuppdateringarna varje kvart mellan 6.50-19.00. På kvällarna sänds sport och flexibla nyhetsuppdateringar och på helgerna aktualiteter och nyheter. Alltid Nyheter startar den 3 oktober och sänder på försök i fyra månader på sverigesradio.se och i mobilen. Kanalen är en del i Sveriges Radios nyhetssatsning och ett resultat av en intern nyhetsutredning som pågick 2009-2010. Besök Alltid Nyheters hemsida för mer information: sverigesradio.se/alltidnyheter

Källa: Cisionwire