Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Korttidsavtal för Gotlandstrafiken klart

Foto: Wikimedia

Trafikverket och Destination Gotland har enats om innehållet i ett korttidsavtal för färjetrafiken till Gotland. Det nya korttidsavtalet omfattar två år fram till februari 2017. Det är i huvudsak likt det gällande avtalet som går ut i januari 2015.

–          Jag är glad att vi har nått en överenskommelse. Genom korttidsavtalet skapas väsentligt större möjligheter att få konkurrens i den kommande långsiktiga upphandlingen. Gotlandstrafiken är väsentlig för Gotlands möjligheter att leva och utvecklas och trafikupplägget arbetas därför fram i nära samverkan med berörda aktörer på Gotland, säger Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm.

Turutbudet läggs på 2014 års nivå vilket är högre än i idag. Ett nytt långsiktigt avtal kommer att upphandlas för start februari 2017.

–          Färjetrafiken är den viktigaste utvecklingsfaktorn för Gotland. Jag ser därför positivt på att ett korttidsavtal tecknats. Vi är nöjda med dagens trafik och samtidigt skapas nu tid att genomföra en trafikupphandling i samverkan, säger Åke Svensson, regionstyrelsens ordförande på Gotland. Även Gotlandstrafiken lyfter fram fördelarna med korttidsavtalet.

-Vi delar Trafikverkets uppfattning om Gotlandstrafikens betydelse för Gotlands utveckling. Att vi nu förlänger innevarande avtal med två år skapar utrymme för att arbeta fram det bästa underlaget för en hållbar Gotlandstrafik som stöttar Gotlands möjligheter till långsiktig tillväxt, säger Bengt-Erik Bengtsson, styrelseordförande i Destination Gotland.

Källa: Cisionwire