Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dramaten& den arabiska våren – att göra sin röst hörd

Foto: Wikimedia

Hur låter en revolution? Bloggen, texten, dikten och sången har varit betydelsebärande i de nordafrikanska upproren. Nu presenteras personliga berättelser från den arabiska våren under en helkväll på Dramaten.

Den 24 oktober öppnar Dramaten dörrarna på vid gavel och bjuder in till en kväll på temat den arabiska våren. Här bereds plats för personliga berättelser av författare, revolutionärer, bloggare, filmare, forskare och journalister. Under kvällen kan publiken möta några av dessa och göra sin egen röst hörd, för att hjälpa till att spegla det som hänt i det senaste årets revolutionära strömningar.

I centrum för kvällen står föreställningen Den arabiska våren – att göra sin röst hörd på Stora scenen, i regi av Malin Stenberg. En föreställning som baseras på bloggtexter, artiklar, slagord, poesi, videoklipp och andra aktuella rapporter och tankar från arabvärlden.

Händelserna börjar redan utanför huset, med projicerade väggmålningar och Marie-Louise Ekman som agerar inkastare och välkomnar publiken på Dramatentrappan.

Källa: Dramaten