Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Medborgarrättsledare Jesse Jackson gästar Lunds universitet

Maude Barlow och Jesse Jackson Foto: Wikimedia

Workshop, föreläsningar och Studentafton när medborgarrättsledare Jesse Jackson gästar Lunds universitet

Lunds universitet håller på att arbeta fram en ny strategisk plan som anger vilken riktning universitetet ska ta de kommande åren. En del i det arbetet är att specificera vilka kunskaper och erfarenheter som Lundastudenter ska få med sig under sin tid vid universitetet. Det handlar inte bara om utbildning utan även om erfarenheter under studietiden i en vidare mening. En fråga är hur Lunds universitets värdegrunder rörande bland annat etik, demokrati och likabehandling kan bli en del i Lundaupplevelsen – ”The Lund University Experience”.
Konceptet ”The Lund University Experience” håller på att ta form under hösten under ett antal seminarier, workshops och föreläsningar med chefer inom Lunds universitet och studentrepresentanter inom kårer, nationer och Akademiska föreningen.

Först ut i denna seminarieserie blir den 12 oktober då den amerikanske medborgarrättsledaren Jesse Jackson kommer till Lund för att medverka vid en Studentafton. Tidigare under dagen kommer Jesse Jackson även att delge sina erfarenheter av att arbeta med mänskliga rättigheter och likabehandling under en workshop med temat ” The Lund University Experience: a seminar on the lasting impressions, values and attitudes at Lund University”. Chefer inom Lunds universitet och studentrepresentanter inom kårer, nationer och Akademiska föreningen är inbjudna till workshopen.

– När nu Jesse Jackson besöker Studentafton ser vi ett utmärkt tillfälle att ta del av hans långa internationella erfarenhet och kunskap i arbetet med mänskliga rättigheter och likabehandling. Vi ser fram emot att inspireras av Jesse Jackson i vårt arbete med ”The Lund University Experience”, säger Lunds universitets rektor Per Eriksson.

Källa: Cisionwire