Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Avstängd tågtrafik mellan Stockholm C och Bålsta

Kungsängens station Foto: Wikimedia

Från och med den 20 oktober klockan 20.00 till och med natten mot den 25 oktober stängs all tågtrafik av på sträckan mellan Stockholm Central och Bålsta. Avstängningen påverkar såväl pendeltågstrafik som fjärrtågstrafiken på Mälarbanan.

Under tiden avstängningen pågår arbetar Trafikverket och Storstockholms lokaltrafik (SL) intensivt på åtta platser utefter sträckan. Trafikverket gör underhållsarbeten, bland annat byts räls ut i Bro och nya växlar sätts in i Karlberg och utanför Spånga. Trafikverket gör också förberedande arbeten i Barkarby och Kallhäll inför utbyggnaden av Mälarbanan. Det handlar i samtliga fall om arbeten som ska öka tillförlitlighet och punktlighet i systemet. Samtidigt med dessa arbeten ska den nya bron som SL har byggt för Tvärbanan i Sundbyberg lyftas på plats.

Avstängningen påverkar både pendeltågstrafiken mellan Stockholm C och Bålsta och fjärrtågstrafiken på Mälarbanan (järnvägstrafiken mellan Stockholm och Örebro via Västerås).

– Vi vet att avstängningen påverkar många och därför har vi samlat ihop flera arbeten på sträckan till ett tillfälle, säger Anders Larsson, enhetschef för Trafikverket Underhåll i Stockholm. Avstängningen är också planerad över en helg, då det är färre som reser på järnvägen.

Trafikverket vill förbereda resenärer på att resan kan ta längre tid än normalt under avstängningsperioden. För information om alternativa resvägar och eventuell ersättningstrafik hänvisar vi till SL och SJ.

Den 25 oktober klockan 04.30 ska banan vara öppen för trafik igen, och i och med det är höstens planerade trafikavstängningar på Mälarbanan avslutade. Nästa planerade avstängning av Mälarbanan sker under våren 2012.

Läs mer om utbyggnaden av Mälarbanan: www.trafikverket.se/malarbanan

Källa: Cisionwire