Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges modernaste humorshow – Sirqus Alfon TV på Södra Teatern

Sirqus Alfon 2. Foto:Håkan Larsson (Large).

I höst tar Sirqus Alfon ett stort steg och lyfter sin nya högteknologiska show till helt nya mediala tevehöjder. Japansk gameshow möter lokal-teve-kanalen. I den interaktiva showen vill Sirqus Alfon revolutionera teatertekniken och publiken är helt i fokus när gruppen nu fått chansen att göra ett storskaligt ”teveprogram” på en teaterscen. Efter en succéturné är det nu dags för Stockholm och Södra Teatern.

I Sirqus Alfon TV drömmer bossen Babham Halim om en egen supershow och nu ska han äntligen få chansen. Ett amerikanskt tevebolag har bett om ett pilotavsnitt. Dessvärre visar det sig att en person inte vill att Babham ska lyckas och börjar förstöra showen i hemlighet. Det som kan gå fel kommer att gå fel – på klassiskt Alfonsmanér – allt framfört med livemusik.

– Det är första gången vi gör en så här stor show, både idémässigt och tekniskt! Vi har insett möjligheterna med teknik, helt nya dimensioner har öppnats för oss i en helt ny inramning. Det blir ljus-, ljud- och projektionsteknik utöver det vanliga. Som Lady Gaga! Vi är inte längre det skraltiga gatubandet, nu gör vi megashow också, säger Erik Rosales, alias Babham Halim i Sirqus Alfon.

Med hjälp av projektioner, laser och en 55 kvadratmeter stor teveskärm blir Sirqus Alfon TV en humorshow som inte liknar något annat på en svensk scen. Publiken är medskapare och kan till exempel sms:a in till föreställningen och bli uppringd under pågående show.

Fakta Sirqus Alfon
Sedan 1997 har Sirqus Alfon experimenterat med scenkonst som bygger på åskådarnas deltagande, från gatan, klubbarna och festivalerna till varietéerna och teatrarna. Under åren har gruppen utmanat genom att blanda genrer, uttryck och inte minst ljus- ljud- och projektionsteknik.

2005 gjorde Sirqus Alfon sin första turné med Riksteatern och har därefter gjort ytterligare två. Gruppen har i Riksteaterns regi medverkat på flera stora sommarfestivaler och turnerat med JAM Allstars. Under åren har Sirqus Alfon byggt upp en trogen fanskara nationellt och internationellt.

Sirqus Alfon vann Publikens Pris på Berlin Lacht, International Street Festival 2004 och turnerar frekvent runt i Europa. I augusti 2009 tog Sirqus Alfon Fringefestivalen i Edinburgh, världens största scenkonstfestival, med storm. De gjorde 21 bejublade spelningar på 21 dagar. I september 2010 spelade de föreställningen Spirit of Innovation under en månad för tiotusentals besökare på världsutställningen i Shanghai.

Sirqus Alfon TV – SATV
Regi: Johan Toorell
Medverkande skådespelare/musiker:
Babham Halim: Erik Rosales
Evje Åhlsten: Henrik Strindberg
Emilio Åhlsten: Martin Östman
Tracy Powers: Angela Wand
Kalle/Greenman: Kaveh Akaber
Hohner Victory: Markus Jägerstedt

Källa: Södra Teatern.