Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Klüft och Skanåker framröstade till olympiska frimärksmotiv 2012

 

Foto: Wikimedia

Carolina Klüft och Ragnar Skanåker vann Radiosportens omröstning om vilka sommarolympiska guldmedaljörer som bör hedras med att bli frimärksmotiv. Frimärkena ges ut i maj 2012, lagom till 100-årsfirandet av OS i Stockholm 1912.

Radiosportens lyssnare hade samtliga 27 svenska guldmedaljörer från de senaste 50 årens sommar-OS att rösta bland. Omröstningen genomfördes på Radiosportens hemsida i oktober och resulterade i flest röster på skytten Ragnar Skanåker och friidrottaren Carolina Klüft.

– Vi får många bra förslag på frimärksmotiv av våra kunder och många av dessa idéer blir frimärken. Med 27 sommarolympier som tagit guldmedalj de senaste 50 åren behövde vi veta vilka medaljörer som sport- och frimärksintresserade helst skulle vilja se som frimärksmotiv. Tack vare ett stort engagemang vet vi nu att många vill sätta Carolina Klüft och Ragnar Skanåker i övre högra hörnet på kuverten, säger Britt-Inger Hahne, chef för Posten Frimärken.

Frimärkena med guldolympierna kommer att ges ut den 10 maj 2012. Samma dag utkommer även ett frimärke med Stockholms Stadion som motiv. Frimärkena ges ut i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté lagom till 100-årsfirandet av OS i Stockholm 1912.

Carolina Klüft vann OS-guld i sjukamp i Aten 2004. Hon deltog även i OS i Peking 2008 där hon tävlade i längd och tresteg.

Ragnar Skanåker vann OS-guld i pistolskytte i München 1972. Ragnar har haft en enastående idrottskarriär och deltagit i sju olympiska spel under åren 1972 till 1996. Han har belönats med fler OS-medaljer – ett guld, två silver och ett brons.

Källa: Posten