Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jedward gör spelningar i Göteborg, Linköping och Örebro i januari

Foto: Livenation

Framgångssagan började i brittiska The X-Factor, i våras kom Eurovision Song Contest och sedan dess har de fått hysteriska svenska fans att svimma efter deras framträdande på TV4’s ”Sommarkrysset” och på deras Fryshusetkonsert i september. Sverige kan inte få nog – Jedward kan inte få nog – nu kommer de tillbaka för tre spelningar i januari.

Först ut är Brewhouse i Göteborg, sedan spelar de på Garden i Linköping och Sverigebesöket avslutas  på Club 700 i Örebro.

Innan det stora genombrottet utanför de brittiska öarna kom, i och med Eurovision Song Contest i år, hade Jedward redan gjort succé i hemlandet. 2009 var de med i brittiska TV-programmet The X-Factor där de hamnade på en sjätteplats. Året därpå kom debutalbumet ”Planet Jedward” som nådde förstaplatsen på den irländska albumlistan.

När de identiska tvillingarna Edward och John Grimes, 20, uppträdde med låten ”Lipstick” i Eurovision Song Contest i Düsseldorf i våras hamnade de på en 8:e plats. Av Sverige fick de tolv poäng. Jedward + Sverige = sant. Det är en kärlekssaga, Jedward älskar Sverige och Sverige älskar Jedward.

I september blev många svenska fans bönhörda när de gjorde en konsert på Fryshuset i Stockholm, men Sverige skriker efter mer. Denna gång är det Göteborg, Linköping och Örebro som får äran.

Källa: Livenation