Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu börjar Stockholms internationella filmfestival

Foto: Wikimedia

Äntligen är det dags för tolv dagars filmfest att lysa upp vintermörkret med. Vi bjuder på hela 16 Red Carpet-visningar på premiärbiografen Skandia, där majoriteten av visningarna  har skådespelare eller regissör på plats. Miranda July är med oss via Skype och missa inte heller att träffa Wong Kar Wais favorit-filmfotograf Christopher Doyle.

Nu drar festivalen igång, och under den 9-20 november fyller vi Stockholm med över 170 filmer från 44 länder, samt regissörer, skådespelare och filmälskare från världen över.

I år satsar vi extra mycket på våra Red Carpet-visningar på premiärbiografen Skandia, och erbjuder publiken hela 16 tillfällen att först mingla på röda mattan och sedan se film i en exklusiv miljö. Vi majoriteten av Red carpet-visningarna närvarar filmens regissör eller skådespelare som stannar till efter visningen för att möta publiken under ett Face2Face på scenen.

Missa inte att mästerfotografen Doyle är i stan
Christopher Doyle är en av världens främsta verksamma filmfotografer. Efter flertalet framgångsrika och tongivande samarbeten med Wong Kar Wai som med Chungking Express, och In The Mood For Love, har han även gjort sig känd för sin ypperliga stilkänsla med filmer som Hero (Zhang Yimou) och Paranoid Park (Gus Van Sant). På festivalen presenterar han premiärerna av Tormented och Underwater Love, håller masterclass, och Face2Face den 10 nov kl 19:00 på Victoria 2 efter visningen av Underwater Love.

Källa: Stockholms Filmfestival