Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Täby sätter konsten i centrum

Täby kommunhus Foto: Wikimedia

Täbys nya centrum ska förskönas. I samband med att centrumområdet byggs ut och får nya bostadskvarter, en esplanad, bättre trafikmiljö, ett utbyggt köpcentrum och ett aktivt torg, kommer konstnärer i landet att få anmäla sitt intresse för att smycka utvalda platser i området.

– Konsten i centrum ska hålla en hög kvalitet och vi söker därför intressant konst att köpa in. Är du konstnär eller känner till en intressant konstnär tipsa oss gärna via vår mejladress innan den 6 december, säger Staffan Tapper, landskapsarkitekt och projektledare på Täby kommuns stadsbyggnadskontor.

Täbys invånare får rösta
– Vi vill att konsten i centrum ska engagera och entusiasmera och kommer därför att bjuda in kommunens invånare för att tycka till om urvalet, säger Staffan Tapper.

Invånarna kommer att kunna rösta på sina favoriter via Täby kommuns webbplats under februari och mars nästa år. Den som inte har en dator kan få tillgång till en sådan på huvudbiblioteket för att kunna rösta . Resultatet från omröstningen kommer sedan att ligga till grund för det slutgiltiga val som juryn gör i slutet av mars.

Juryn
Juryn består av politiker och tjänstemän från Täby kommun. Konstnär och konstkonsult Linnéa Nordberg och landskapsarkitekt Anneli Rosendahl kommer att delta i och komplettera juryn genom att stötta och bistå dem i deras arbete.

Källa: Täby kommun