Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Brahms andra pianokonsert med Marc-André Hamelin

Det kommer blir världspremiär av Lennart Fredrikssons symfoni nummer 1: Associationer på Helsingborgs Konserthus. Sen kommer en av världens främsta pianister Marc-André Hamelin framföra Brahms andra pianokonsert.Som inledning av kvällen spelas Ludwig van Beethoven Egmontouvertyr.

Söndagen bjuder på två stora händelser och en underbar avslutning. Först ett uruppförande. Det är med glädje och stolthet Helsingborgs Symfoniorkester framför världspremiären av Lennart Fredrikssons symfoni nummer 1: Associationer. En upplevelse att se fram emot. Lennart ses då och då som duktig violinist i orkestern. Premiären avlöses av ett närmast sensationellt framträdande. Det är Marc-André Hamelin, en av världens främsta pianister, som kommer till Helsingborg. Han låter den medelålders mästaren Johannes Brahms musik glittra som ingen annan kan i den lika ljuvliga som långa andra pianokonserten.

En sådan kväll känns det bara naturligt att inleda med Ludwig van Beethoven och hans Egmontouvertyr.

Söndag. Helsingborgs Konserthus.

Ludwig van Beethoven – EGMONTOUVERTYR

URUPPFÖRANDE AV
Lennart Fredriksson – SYMFONI NR 1 ”ASSOCIATIONER”
Johannes Brahms – PIANOKONSERT NR 2

Dirigent: Andrew Manze
Solist: Marc-André Hamelin, piano

Helsingborgs Symfoniorkester

Konserthuset arbetar aktivt med att föra ut kulturen genom bland annat sända föreställningar live, presentera video i fullängd med öppen licens, aktiv närvara i sociala medier etc. Målet är att finnas där publiken finns, även innan den vet att den borde vara publik…

Källa: Helsingborgs Konserthus.