Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

La traviata i vår tid

La traviata i vår tid är en Opera i tre akter med musik av Giuseppe Verdi och text av Francesco Maria Piave efter Alexandre Dumas d y:s drama Kameliadamen.

Kasper Holtens uppsättning av Verdis La traviata med Ermonela Jaho, för första gången på Kungliga Operan. Den albanska sopranen har gjort stor succé i rollen som Violetta både på Metropolitan i New York och Covent Garden i London, såväl som i många andra internationella operahus.

”La traviata i vår tid”.

Handling: Violetta Valéry är en ung lyxprostituerad som möter kärleken. Med Alfredo kan hon få ett lugnt liv långt borta från Paris nattklubbar. Om det inte vore för Alfredos far som tycker att hon drar skam över familjen och manipulerar henne att lämna Alfredo och återvända till sitt tidigare liv. Han vet inte att hon är dödligt sjuk…

La traviata är tragedin om en kvinnas kamp mot samhällets fördomar, ett ämne med djup personlig betydelse för Giuseppe Verdi. Här aktualiserat i Kasper Holtens uppsättning som utspelar sig på 2000-talets lyxiga strippklubbar och shoppinggator.

Dirigent: Alberto Hold Garrido

Scenografi och kostym: Steffen Aarfing
Ljus: Jesper Kongshaug
Regi Kasper Holten.

La traviata i vår tid ,Opera i tre akter. Musik: Giuseppe Verdi. .Text: Francesco Maria Piave efter Alexandre Dumas d y:s drama Kameliadamen. Nypremiär på Kungliga Operan den 19/11 ,den visas 6 gånger t o m 19/12. Längd 2 tim 40 minuter.

Källa: Kungliga Operan.