Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

13 alpina åkare till Nordamerika

Aspen, USA Foto: Wikimedia

Tre tjejer från europacuplaget, Sara Hector, Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström följer med världscuptjejerna till USA för tävlingar i slalom och storslalom i Aspen 26-27 november. Samma helg väntar fartpremiär för herrarna i Lake Louise, Kanada. – Vi är hungriga på tävling nu, säger damchef Fredrik Steinwall.

Medan vinter lyser med sin frånvaro hemma i Sverige bjuder Nordamerika på desto kallare väder. Och tur är väl det då världscupcirkusen förflyttar sig över Atlanten de närmaste veckorna. Patrik Järbyn och Hans Olsson är redan på plats i Nordamerika och tränar inför fartpremiären och tekniktjejerna åker över till USA nu i dagarna.
– Tjejerna är i bra form och vi har goda minnen från Aspen i fjol när Maria PH vann så det känns riktigt kul att få komma tillbaka dit och framför allt komma igång och tävla igen, säger Fredrik Steinwall.

Första helgen i december fortsätter herrarna sina farttävlingar i Beaver Creek, USA, där även säsongens andra storslalom avgörs. Matts Olsson kommer då vara tillbaka i tävlingspisten efter sin knäskada och får sällskap av André Myhrer som inledde storslalomsäsongen bra med en 15:e plats i Sölden. För Anja Pärson och de andra farttjejerna väntar sen vinterns första störtlopp och super-G i Kanada 2-4 december.
– Anja åker över till Nakiska i Kanada och börjar träna nu på måndag och väljer att stå över tävlingarna i Aspen. På så sätt slipper vi stressen att resa mellan och kan förbereda oss på bästa sätt inför Lake Louise eftersom det är farttävlingarna som är prio i år, säger Anjas tränare Mikael Junglind.

Källa: Svenska Skidförbundet