Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sida stödjer Globalen på Malmö Museer

Vid invigningen av utställningen Klimat & Konsekvens idag klockan 13 så undertecknas ett avtal mellan Malmö Museer och Sida. Avtalet innebär att Sida stödjer den nya arenan Globalen med 1,7 miljoner kronor under två år. Genom bidraget fortsätter Sida att samarbeta med Malmö stad och bidra till ett kunskaps- och upplevelsecentrum för lärande och hållbar utveckling.

-Med Globalen stärker vi museets och Malmö stads arbete med hållbar utveckling – såväl social, ekonomisk, ekologisk och kulturell. I dagens Malmö är det viktigt att det lokala perspektivet möter det globala, kommenterar museichef Göran Larsson.

Globalen på Kommendanthuset är ett samarbete mellan Malmö Museer, Röda Korset, Rädda Barnen och Individuell Människohjälp. Organisationerna bidrar själva till huvuddelen av finansieringen av verksamheten.

-Sida har i uppdrag att öka kunskapen om utvecklingen i fattiga länder och om svenskt bistånd och vad det ger för resultat. Genom det här samarbetet ger vi dels stöd till aktörer i regionen som på olika sätt kan diskutera viktiga globala frågor, dels får vi själva möjlighet att vara del av den skånska debatten, säger Joachim Beijmo, Sidas kommunikationschef.

Globalen
Globalen ska fungera som en plattform och mötesplats för att öka kunskap och engagemang för hållbar utveckling i ett lokalt och globalt perspektiv. Aktiviteterna på Globalen riktar sig såväl till organisationernas medlemmar som till skolklasser och den intresserade allmänheten.

Källa: Kulturförvaltningen i Malmö.