Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Team Åre Bike Park utökar teamet

Foto: Team Åre Bike park

Team Åre Bike park, med Robin Wallner i spetsen, utökar teamet med ytterligare en cyklist. Jakob Thunell kommer under 2012 att köra för Team Åre Bike park.

Han kommer därmed att ges möjlighet att köra sin första världscuptävling såväl som andra internationella tävlingar som ligger med i teamets schema för året. Sedan 2011 är Silva samarbetspartner med teamet och
Jakob kommer därmed även att bli en i Silvas grupp av elitidrottare.

–  Jag och Niklas har sett Jakob köra skandinaviska cuptävlingar där han dominerat ungdomsklassen, till och med slagit juniorerna när han kört på utrustning som inte är i närheten av medtävlarnas. Vi har sagt att någon borde ge honom ordentlig utrustning. Nu blev det vi som kunde ge honom den chansen och det känns jättekul, säger Robin Wallner.

Teamet kommer köra hela IXS-Europeancup serien, skandinaviska tävlingar samt en del utvalda events och tävlingar över hela Europa. I september är målet att alla tre ska vara kvalificerade för Världsmästerskapen, vilket blir en utmaning inte minst för Jakob som kommer köra sitt första år som junior.

Silva önskar teamet ett framgångsrikt 2012 och ser fram emot att följa Robin Wallner, Niklas Wallner och Jakob Thunell under det kommande året.

Källa: Silva