Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nelson ersätter Södergren i Tour de Ski

Anders Södergren Foto: Wikimedia

Östersunds SK:s Anders Södergren kommer inte till start i Tour de Ski som inleds i tyska Oberhof på torsdag. Han ersätts av Lars Nelson, Åsarna IK.


Anders Södergren har haft en inledning på säsongen fylld av förkylningar. Vid VC-tävlingarna i Rogla gav han dock formbesked med en 19:e plats i masstartsloppet över 15 km, 20 sekunder efter vinnaren Petter Northug jr.
Men Anders hann inte mer än passera mållinjen förrän han började känna sig förkyld igen. Trots att förkylningen är över och träningen igång, blir det inget Tour de Ski.
I samråd med förbundskaptenen Joakim Abrahamsson har Anders beslutat sig för att avstå och försöka hitta formen till VC-tävlingarna senare i januari:
– Anders är inte ikapp med träningen och känner inte att han har den form som krävs för att kunna konkurrera mot världseliten i Tour de Ski. Det bästa för honom är istället att stanna hemma och genomföra bra träning, säger Joakim Abrahamsson.
Lars Nelson, 26, har blixtinkallats för att ersätta Anders Södergren.
– Lars gjorde VC-premiär i finska Kuusamo och visade fina takter. Han är redo att ta sig an sitt livs största utmaning som elitskidåkare, säger Joakim Abrahamsson.
Beskedet om Charlotte Kalla blir med i Tour de Ski kommer under tisdagen.

Källa: Svenska Skidförbundet