Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Ultimate Fighting Championship kommer till Sverige

The Ultimate Fighting Championship, världens främsta MMA-organisation har tillkännagivit sin debut i Sverige den 14 april 2012. Årets första europeiska gala kommer att hållas i Ericsson Globe Arena i Stockholm. Sverige kommer att utgöra ytterligare en viktig marknad för UFC som ständigt expanderar.

– Att komma till Sverige var ett enkelt val. Svenska fans är väldigt lojala och hängivna och har i flera år bett mig om att hålla en gala i landet. Jag är väldigt peppad över att vi anordnar vår första UFC-gala i Sverige och det kommer att bli svårt att vänta på vårt besök i Sverige 2012, säger UFC:s vd Dana White.

Biljetter till galan kommer att börja säljas den andra veckan i januari 2012, med en förtur för UFC Fight Club-medlemmar och nyhetsbrevsprenumeranter.

Om Ultimate Fighting Championship®

UFC är världens största MMA-organisation och visas på tv i över 149 länder och når ut till en halv miljard hushåll på 20 olika språk. UFC har över 7 miljoner unika besökare per månad på sin hemsida, ufc.com, och över 6 miljoner fans på Facebook. Organisationen har 300 000 följare på Twitter och UFC:s ordförande Dana White är en av sportvärldens mest följda chefer med nästan 1,7 miljoner följare på Twitter. I januari 2011 blev UFC den första stora sportorganisationen att sända matcher live via Facebook.

UFC står även bakom den populära reality-serien The Ultimate Fighter®, den storsäljande tv-spels-serien UFC ”Undisputed”, ett klädmärke, DVD:er, magasin, gym, m.m.

Källa: UFC.