Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Titus med Malena Ernman och Rickard Söderberg

Mozarts sällan spelade Titus framförs på tre platser i Skåne i vår. Rickard Söderberg och Malena Ernman har huvudrollerna när Malmö Opera ger denna mycket ovanliga föreställning.

Rickard Söderberg och Malena Ernman har huvudrollerna när Malmö Opera ger Mozarts sällan spelade Titus på tre platser i Skåne i vår. Titus var ett beställningsverk som framfördes när Leopold II kröntes till kung av Böhmen och många anser att den rymmer en del av Mozarts bästa dramatiska musik.
– Titus är en av de roller jag drömt om sedan jag började sjunga, säger Rickard Söderberg. Det är inte bara Mozart när det är som bäst, det känns som om den är skriven direkt för min röst. Och mitt kynne – vem vill inte spela romersk kejsare? Och nu när Malena dessutom försöker mörda mig… ja i operan alltså. Bring it on, säger jag bara!

Det handlar om förräderi, svartsjuka, samvetskval och storsint förlåtelse när Mozart visar sin allra mest dramatiska sida. Handlingen kretsar kring den romerske kejsaren Titus (Rickard Söderberg) som blir utsatt för förräderi av sin vän Sextus (Kristina Wahlin) och hans käresta Vitellia (Malena Ernman)– den förre kejsarens dotter som anser sig vara den rättmätige härskaren.

Malmö Opera framför Titus konsertant och utan recitativ och Malmö Operas chefdramaturg Stefan Johansson är föreställningens berättare.

26 maj Helsingborgs Stadsteater
30 maj Konserthuset Kristianstad
1 juni Ystad Teater.

Källa: Una promotion.