Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

QR SHOP: Ny plattform för mobil e-handel via QR-koder

– Vår tanke med QR SHOP är att kunder på enklast möjliga sätt utan registrering eller dylikt skall kunna köpa produkter direkt i sin smartphone från trycksaker. Det kan vara ett annonsblad, broschyr, affisch i en busskur, tunnelbana eller liknande, säger Jonte Bergman, VD på Wikinggruppen. ”- Till skillnad från andra aktörer kräver inte QR SHOP att kunden installerar någon speciell app i sin smartphone eftersom det är helt webbaserat”.

Eftersom QR SHOP inte är en app i sig räcker det med att kundens smartphone eller surfplatta har en webbläsare, vilket alla har i dagsläget, samt en valfri QR-läsare vilka finns tillgängliga kostnadsfritt. Butikens administration sker också på webben där artiklar (med bilder och varianter), betalsätt, fraktsätt och ordrar hanteras.

QR SHOP fungerar bäst i kombination med en fakturalösning som Klarna eller SveaWebPay då konsumenten endast behöver mata in personnummer, mobiltelefonnummer och e-postadress för att genomföra ett köp. Ett faktura- eller delbetalningsköp via dessa aktörer är dessutom tryggt för både konsument och säljare.

– Wikinggruppen var mycket tidiga med att införa metoden snabbkassa i e-handeln och nu lanserar vi en QR-baserad mobilhandel utan krav på förregistrering. Vi försöker göra köpupplevelsen så smidig som möjligt, förklarar Jonte Bergman.

Källa: Wikinggruppen (WGR Data AB).