Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fartfavoriter och revansch för slalomkillarna

Patrik Järbyn Foto: Wikimedia

Januari är alpina världscupens mest intensiva månad och helgen som kommer bjuder på superkombination, slalom samt världscupens längsta störtlopp för herrarna i Wengen medan damerna kör störtlopp och super-G i Cortina.

Patrik Järbyn är tillbaka i tävlingspisten och kör genomåk under dagen tillsammans med Hans Olsson inför Wengen. I Cortina har tjejerna vilodag i dag, onsdag, och tränar sedan torsdag och fredag. Den italienska orten är lite av en favorit för både Jessica Lindell Vikarby och Anja Pärson som alltid ser fram emot tävlingarna här.
– Åkningen i Bad Kleinkirchheim var ett steg i rätt riktning. Nu har vi tränat i går och vilar i dag och inför helgen ska vi inte fokusera på resultaten utan bara på att åka bra skidor, säger Anja Pärsons tränare Mikael Junglind.
Jessica Lindell Vikarby, som främst satsar på super-G och storslalom i år, kommer eventuellt köra lördagens störtlopp i Cortina som ett genomåk inför söndagens super-G. Vid herrarna superkombination under fredagen gör Patrik Järbyn på samma sätt och kör enbart störtloppet för att få ett extra genomåk inför lördagens tävling.

Under söndagen i Wengen står alltså slalom på programmet och där får Johan Pietilä Holmner återigen chansen att tävla tillsammans med världscupherrarna. Hela slalomlaget är sugna på revansch i pisten efter de många uråkningarna i Adelboden i helgen som var.

Kajsa Kling har fortfarande problem med sin skadade axel och kör inte i Cortina.

Herrar störtlopp och superkombination Wengen 13-14 januari
Hans Olsson, IFK Mora Alpina
Patrik Järbyn, Åre SLK, enbart störtlopp

Damer störtlopp och super-G Cortina 14-15 januari
Anja Pärson, Tärna IK Fjällvinden
Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK, ev endast super-G

Kontaktperson: Mikael Junglind 070-315 37 67

Herrar slalom Wengen 15 januari
André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina
Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden
Mattias Hargin, Huddinge SK
Markus Larsson, Karlstads SLK
Axel Bäck, Saltsjöbadens SLK
Anton Lahdenperä, Gällivare SLK
Johan Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK

Källa: Svenska Skidförbundet