Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sex svenskar till snowboard-VM i Oslo

Foto: Wikimedia

Fem killar och en tjej kommer göra upp om medaljerna vid vinterns höjdpunkt – snowboard-VM i Oslo i februari. Det är första gången som Ticket To Ride (TTR) och World Snowboard Federation (WSF) arrangerar VM och det kommer de göra vart fjärde år framöver. De absolut bästa åkarna i världen kommer att vara på plats och den rättmätige mästaren kommer att koras i Halfpipe och Slopestyle mellan den 10–19 februari.

– Vi har en stark säsong bakom oss och ser fram emot att slåss om topplaceringarna i Oslo. Niklas Mattssons vinst på Stockholm Stadion i november, Nils Arvidssons fjärdeplats i Peking och nu senast Sven Thorgrens sjundeplats i Davos visar att vi är på rätt väg och absolut ska kunna vara med och slåss om medaljerna, säger förbundskapten Jocke Hammar.

Till VM i Oslo som går under Ticket To Ride och World Snowboard Federations flagg har de 50 bästa herrarna och de 30 bästa tjejerna på TTR rankingen kvalat. Dessutom har varje nation en plats i varje gren.
Det var tidigt klart att Niklas Mattsson, Sven Thorgren och Tor Lundström skulle få köra, men i sista stund tog sig Nils Arvidsson upp på topp 50 och fixade ytterligare en plats åt Sverige. Den nationella platsen tar Niklas Askmyr som är rankad 61:a.

På damsidan kommer Atti Holst representera Sverige då hon kammade hem den nationella platsen.

Innan landslaget åker till Oslo kommer vi genomföra ett pre camp i Kläppen den 6–8 februari för att toppa formen. Det kommer då att finnas möjlighet träffa åkarna innan avresan till Oslo.

Uttagna svenskar till snowboard-VM 2012
Sven Thorgren, Sollentuna SLK
Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club
Tor Lundström, Ulricehamn Snowboard Evolution
Nils Arvidsson, Järvsö IF
Niklas Askmyr, Leksand Snowboard & Freestyle Club
Atti Holst, Brälappen, från Nordmaling

Program:
12 februari: Pre Qualifier Slopestyle Herr
13 februari: Pre Qualifier Slopestyle Dam
14 februari: Kval Heat 1 Herr
15 februari: Kval Heat 2 Herr samt Kval Dam Slopestyle
17 februari: Semifinaler Slopestyle Dam & Herr
19 februari: Finaler Slopestyle Dam & Herr

Källa: Svenska Skidförbundet