Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rally: Sveriges första kvinnliga VM-ekipage

Foto: Mitsubishi

 

Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson blir 2012 Sveriges första kvinnliga ekipage som kör rally-VM. Men redan 8 mars kör de sin första deltävling.

Rallyföraren Ramona Karlsson ska köra rally-VM 2012 tillsammans med kartläsaren Miriam Walfridsson. De blir Sveriges första kvinnliga ekipage som kör rally-VM någonsin. Redan den 8 mars kör de sin första VM-deltävling, som äger rum i Mexiko.

– Jag har sedan en längre tid kört Mitsubishi Lancer Evolution och kommit fram till att det är den mest konkurrenskraftiga bilen med de bästa förutsättningarna för VM. Målet är att totalt komma topp-fem efter säsongens deltävlingar, säger Ramona Karlsson, Sveriges främsta kvinnliga rallyförare.

Ramona Karlsson är inte bara förare utan också teamchef för det egna teamet Ramona Rallying. Hon är dessutom den första svenska kvinna som kör rally-VM.

– Både Mitsubishi och Sverige har en lång rallytradition och en framgångsrik rallyhistoria. Tillsammans med Ramona Karlsson och hennes team vill vi vara med och förhoppningsvis skriva nästa blad i historieböckerna. Med deras erfarenhet och talang tror vi att de kommer att ha en god chans att köra in bland de främsta i den, minst sagt, mansdominerade rallyvärlden, säger Niclas Larsered, marknadschef för Mitsubishi Motors i Sverige.

Tävlingskalender
Ramona Karlssons planerar att köra sex VM-deltävlingar i klassen PWRC under 2012:
Rally Mexiko, 8-11 mars
Rally Argentina, 27-29 april
Rally Nya Zeeland, 22-24 juni
Rally Tyskland, 24-26 augusti
Rally Italien, 18-21 oktober
Rally Spanien, 8-11 november

Ramona Karlsson
Ramona Karlsson (30 år) kör den senaste versionen av Mitsubishi Lancer Evolution och är Sveriges främsta kvinnliga rallyförare. Förutom rallyförare är hon också förarinstruktör och stuntförare. Hennes co-driver heter Miriam Walfridsson (25 år) och chefsmekaniker är Mikael Gustafsson.

Källa: Mitsubishi