Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenske mästaren Alexander Linge blev även Svensk Juniormästare

Foto: Linköpings Allmänna Simsällskap ( LASS).

Det gick bra för Linköpings simmare på Junior-SM i simnings första dag. Det blev guld av Alexander Linge i 200 meter fjärilsim och Oscar Ekström i 50 meter frisim.Det blev även två silver medaljer i lagkapp 4×50 medley och 200 frisim och ett brons av Madelene Andersson i 800 meter frisim.

Vid SM i simning i slutet av november 2011 blev Alexander Linge svensk mästare på 200 fjärilsim. Nu, vid Junior-SM i simning på Vilundabadet i Upplands Väsby, putsade Alexander den tiden med några tiondelar och blev därmed även Svensk Juniormästare på tiden 1:59.79.

Strax därefter var det dags för Oscar Ekström att gå i vattnet på 50 frisim. En stabil simning gav sluttiden 22.63 och en guldmedalj.

Innan dess hade Oscar Ekström, Karl-Fredrik Gudjonsson, Alexander Linge och Grim Sjöberg simmat lagkappen om 4×50 medley och där fixat en silvermedalj till LASS och Linköping genom att simma på tiden 1:42.60.

Som bronsmedaljör på 800 frisim kom Madelene Andersson med tiden 8:52.78.

Sista loppet för dagen var herrarnas 4×200 frisim. Där tog Oscar Ekström, Alexander Linge, Karl-Fredrik Gudjonsson och Carl Norlander hem efter en spännande lagkapp där de ledde större delen av loppet och blev slagna efter en rafflande duell på slutet med endast fjorton hundradelar. Sluttid för killarna med silvermedaljen blev 7:25.98.

Källa: Linköpings Allmänna Simsällskap(LASS).