Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tallink Silja bryter ny kulinarisk mark

Tallink Silja inleder 2012 med ett helt förnyat buffékoncept. En trendigare och
modernare tolkning av gamla favoriter i kombination med nya inslag har skapats för
en internationell smaksensation. Sushibordet gör entré med klassiska makirullar
och tillbehör; tacobuffé och läcker antipasti med en känsla av Medelhavet är några
exempel på de kulinariska nyheterna ombord på samtliga Tallink Siljas fartyg.

Tallink Siljas nya buffékoncept andas nytänkande och kreativitet. Under många år har
rederiet stolt erbjudit det mycket populära och gedigna buffébordet ombord, men nu har
buffékonceptet tagits ett steg längre. Från och med februari i år utökas buffén med bland
annat sushi, antipasti, tex-mex och vegetariskt – allt fräscht portionsserverat på buffébord
efter principen om inspirerande salutorgsstånd.

– Vi frångår den traditionella turordningen för buffémat och ger i stället flexiblare
möjlighet att plocka de kulinariska favoriterna på ett smidigare sätt i den ordning
som passar just dig. Det betyder ännu godare mat och kortare väntan till
avnjutning, säger Tomi Söderström, Produktchef Food & Restaurant Services på
Tallink Silja.

Buffén behåller självklart de klassiska skandinaviska läckerheterna som sill och lax med
dillpotatis; men konceptförnyelsen innebär att man nu bland annat även kan skapa sin
egen favoritsallad och äta än mer hälsosamt och tilltalande med nyttiga och fräscha
portionsstorlekar. Dessertbordet bjuder som vanligt på ett stort urval läckerheter för alla
smaker och alla åldrar.

– Vi utförde konceptförändringen på prov under sommaren 2010 på två fartyg.
Kundernas positiva respons var över förväntan. Nu har vi det nya buffékonceptet
på samtliga våra fartyg. Ambitionen är mycket hög men vi strävar alltid efter att bli
ännu bättre, säger Tomi Söderström.

Källa: Tallink