Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ulrika Kärnborg skriver Miljöpartiets partiprogram

Miljöpartiets partiprogramsgrupp har rekryterat Ulrika Kärnborg som skribent till det nya partiprogram som just nu håller på att tas fram. Kärnborg är författare, samhällsdebattör och kritiker som arbetat på bl a Expressen, DN och Aftonbladet.

– Vi i partiprogramgruppen är väldigt glada över att ha rekryterat Ulrika Kärnborg som skribent åt Miljöpartiets partiprogramsgrupp. Ulrika har en bred och spännande erfarenhet som författare, journalist och politisk skribent med en stor känsla för det skrivna ordet. Jag är övertygad om att Ulrika kan bidra med ett språk som gör att vi når ut med vår politik bredare än idag. Det är med stor glädje jag hälsar Ulrika välkommen i arbetet med att ta fram Miljöpartiets nya partiprogram, säger Yvonne Ruwaida, sammankallande för Miljöpartiets partiprogramsgrupp.

I ett år nu har Miljöpartiet varit ute och frågat människor ”Vilket Sverige vill du ha 2025?”. Gruppen har lyssnat på idéer från människor, företag och organisationer på över 120 möten över hela landet. Dessutom har 250 samhällsaktörer bidragit med idéer på partiprogramsbloggen och genom rundabordssamtal. Närmare 5000 har gett sin input via enkäter.

– Efter ett års samtal ska vi nu äntligen börja skriva det första utkastet till nytt partiprogram. Det ska vara klart den 20 september 2012 och då ska samtalen fortsätta dels på en hemsida men också på nya möten, säger Yvonne Ruwaida.

Källa: Miljöpartiet.