Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Emil Lindgren ”spände bågen” vid världscupen i Belgien – tog en 20:e plats

Foto: Svenska Cykelförbundet

Med en framskjuten startposition och en stark inledning i loppet var Emil Lindgren, Rabaobank Giant Offroad Team med och kämpade om en topp tio-placering. Den krävande banan och konkurrenterna var för mycket för dagen och Emil slutade på en 20:e plats i det 150 man stora startfältet.

”Det går bättre och bättre” tyckte Emil Lindgren efter dagens lopp. ”Jag hade bra startben och körde topp 10 en bra stund. Sista varvet var jag helrökt och tappade mycket. Eventuellt gick jag ut lite för offensivt. Stabiliteten börjar infinna sig. Jag jobbar vidare” avslutar en nöjd Emil Lindgren.

Vann herrklassen gjorde dubble OS-mästaren Julien Absalon, Frankrike som länge låg tillsammans med Nino Schurter från Schweiz. Men mot slutet av loppet körde Absalon helt sonika iväg från sin konkurrent.

”Det är roligt att Emil är stabil kring de 20 bästa i världen. Det är små marginaler så 20 kan lätt bli 10 en bra dag” konstaterade förbundskapten Fredrik Ericsson.

Damer Elit

Damloppet hade samlat 90 deltagare och kom att bli en uppvisning av förra årets världscupsegrarinna Julie Bresset, Frankrike och världsmästarinnan Catharine Pendrel, Kanada där Pendrel var den starkare av de två för dagen och vann dagens lopp.

Alexandra Engen, Ghost Factory Racing Team hade en startposition en bit ner i startfältet efter 45:e platsen senast i Sydafrika. Under första hälften av dagens lopp avancerade hon upp till en 30:e plats. Därefter föll hon tillbaka och ner till en 50:e plats. Med ett starkt slutvarv tog hon sig upp till plats 44 i mål.

”Jag kämpade hela loppet men det gick inte tillräckligt fort för mig idag” förklarade Alexandra Engen. ”Jag kunde avsluta med ett bra slutvarv och jag kände att tekniken är där. Nu blir det fortsatt träning och fokus på rätt saker” avslutade Alexandra Engen.

”Det var inte lika kul för Alexandra som fortfarande kämpar med att hitta formen igen efter skadeproblemen” analyserar förbundskapten Fredrik Ericsson. ”Åsa Erlandsson hade ingen vidare dag på kontoret och får komma igen de kommande helgerna”

Källa: Svenska Cykelförbundet