Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stjärnkocken Leif Mannerström tar över SJs mat

Foto: SJ
Foto: SJ

 

 
 
 Från och med i morgon är det stjärnkocken Leif Mannerström som står bakom grytorna på SJs tåg.
 
   Det ska vara spännande när man öppnar locket, säger Leif Mannerström om sina nykomponerade trerättersmenyer ombord på SJs X 2000-tåg.
 
Leif Mannerström tvekade inte när han fick förfrågan om att förnya SJs bistroservering ombord i 1-klassvagnarna på X 2000. Han inledde med en konsumentundersökning i vänkretsen.
 
 – Svaret blev att tågresenären vill ha rejäl husmanskost till varmrätt, läckra förrätter och lyxiga desserter. Det tog jag fasta på och nu blir det modern husmanskost av förstklassiga råvaror ombord, säger Leif Mannerström.
 Leif Mannerström, som är mest känd för sina högklassiga menyer på den egna krogarna Sjömagasinet och Kometen i Göteborg, letade bland sina egna favoritrecept när han började komponera SJs nya rätter.
 – Fisk ligger mig varmt om hjärtat och nu presenterar vi en riktigt god kokt torsk med sås. Jag är säker på att den blir en bestseller, säger Leif Mannerström.

 Samarbetet med Leif Mannerström är en del i SJs inriktning på ökad resenärsservice.

 – Nu höjer vi kvaliteten ytterligare ett steg. Trerättersmenyerna är uppskattade och viktiga för våra resenärer, säger Jan Olson, direktör för SJ Affärsutveckling.

Råvarorna är A och O för Leif Mannerström. Fisken är förstås fångad i rätt vatten och kycklingen svensk. Totalt har Mennerström tagit fram sex unika menyer som erbjuds enligt ett rullande schema till SJs resenärer i första klass.

Här är några exempel på varmrätter: Fläskfilé Stroganoff, Torsk med pepparrotssås, Kyckling med curry, Pestobakad lax, Köttbullar med potatispuré och Biff à la Lindström. Till menyerna har SJ i samarbete med vinexperten Jens Dolk tagit fram ett sortiment av passande ekologiska viner.

Bilden: Stjärnkocken Leif Mannerström från Göteborg och hans nykomponerade trerättersmenyer är SJs nya vapen för att öka servicen till X 2000-resenärerna. Här visar Leif upp ett smakprov tillsammans med tågvärden Anette Winqvist från Göteborg.

Källa: SJ AB