Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

PTS stänger Telepriskollen och ställer högre krav på operatörerna

Basstation Foto: Wikimedia

Post- och telestyrelsen, PTS, stänger Telepriskollen den 30 april 2012. Telepriskollen är en webbtjänst där konsumenter kan jämföra priser på kommunikationstjänster som till exempel telefoni, mobiltelefoni och bredband.

Anledningen till att tjänsten nu släcks ned är att teleoperatörernas erbjuder allt för många och komplexa tjänster och det har blivit svårt att hålla Telepriskollen uppdaterad så att den blir en verklig hjälp för konsumenten vid köptillfället.

PTS kommer istället att genom ändringar i lagen ställa högre krav på att operatörernas priser och villkor ska vara tydliga och jämförbara med varandra.

PTS ska även lansera en sida på facebook där man kan ta emot konsumenternas frågor.
Om Telepriskollen
Prisjämförelsesajten Telepriskollen lanserades 2005 som ett samarbete mellan PTS och Konsumentverket. I dag tillhandahålls Telepriskollen av PTS. Syftet är att hjälpa konsumenter att jämföra priser och villkor för elektroniska kommunikationstjänster. I dag omfattar Telepriskollen cirka 2 500 produkter som fördelas mellan 80 medverkande operatörer. Webbplatsen har mellan 12 000 och 20 000 besökare per månad.

Källa: Konsumentverket