Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

John Sjölund utsedd till Sveriges framtida ledare

John Sjölund, uppfinnaren av Timesulin som hjälper diabetiker hålla reda på när senaste insulinet togs, vann Ten Outstanding Young Persons award. Priset delas ut av JCI (Juniorhandelskammaren) till unga ledare som gjort en enastående insats.

John Sjölund är själv typ 1 diabeker och har utifrån sitt eget behov skapat en enkel, billig och effektiv lösning som underlättar diabetikers vardag. Timesulin är ett verktyg för att hålla reda på när du senast tog ditt insulin, vilket kan vara livsviktigt.

– Vi vill skapa enkla lösningar på komplicerade problem för människor med kroniska sjukdomar. Vi arbetar efter mottot ”Simplicity is the ultimate sofistication”, säger vinnaren John Sjölund.

John som är 29 år och bor i London vann i kategorin ”Scientific and/or technological development” och är en av åtta unga svenskar som är utsedda att representera Sverige i världsfinalen av TOYP 2012

– Timesulin har potential att bli värdsledande inom sitt område och skapa ett livskraftigt företag som skapar en enklare vardag för diabetes patienter. Utöver sin produkt jobbar John ihärdigt som inspiratör och utvecklare av andra unga talanger. Vi vet att han kommer att fortsätta detta arbete och som en uppmuntran och uppmaning till detta så erhåller han årets pris, säger juryns motivering.

John är invald i fakulteten för International Diabetes Federation Young Leaders program. Han hjälper unga ledare från hela världen inom entreprenörskap och ledarskap och är för närvarande mentor för kandidater i Afrika.

John har nu möjlighet att sprida sitt budskap globalt när hon tillsammans med dessa andra vinnare representerar Sverige i världsfinalen av TOYP:
Maja Koppfeldt, “Business, economic, and/or entrepreneurial accomplishment”
Johan Wendt, “Academic leadership and/or accomplishment”
Leo Razzak, “Cultural achievement”
Cecilia Andrén Nyström, “Moral and/or environmental leadership”
Olivia Trygg, “Contribution to children, world peace, and/or human rights”
Jesper Lejfjord, “Humanitarian and/or voluntary leadership”
Veronika Hedenmark, “Personal improvement and/or accomplishment”

Fakta om TOYP
Priset har sedan 1938 delats ut till personer mellan 18-40 som gjort en enastående insats inom sitt område. De svenska vinnarna får representera Sverige i världsfinalen som sker i november i Taipei. Tidigare internationella vinnare är de amerikanska presidenterna Clinton, Ford och Kennedy. Tidigare nationella vinnare är Alice Bah Kuhnke, 2009, Christian Azar, 2007, Yannick Tregaro, 2004, Niklas Zennström, 2004 och Tove Lifvendahl, 2003.

Källa: TOYP Sweden.