Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Andra dagen av Nordea Masters

Sergio Garcia sänker en fin tiometersputt på 18. Foto: Joakim Holmberg .

På Nordea Masters, som nu avverkat två dagar, skiftar ställningarna snabbt. Första dagens vinnare halkade ner, och förra årets vinnare ligger långt ner i placeringen.

På Nordea Masters, som nu pågår på Bro Hof norr om Stockholm, skiftar positionerna tydligen snabbt. Första dagens sensationella vinnare Magnus A Carlsson slutade på delad tionde plats den andra dagen. Dagens vinnare blev Lee Westwood från England. (I resultatlistan görs det skillnad på England och Skottland och det används den engelska och skotska flaggan, inte den brittiska som är en kombination av de två.) Han klättrade fyra placeringar jämfört med första dagen, och slutade på tolv under par. När han blev intervjuad efteråt så svarade han på frågan varför det gick så pass mycket bättre än dagen innan: ”Jag spelade bra igår och bättre idag.” Och det gör alltid stor skillnad att ha lärt känna banan. Det gäller speciellt den här banan som enligt honom är rätt svår. Det är viktigt att placera bollen rätt på greenen vid utslag, ett litet felslag kan få stora konsekvenser. Han gjorde en del misstag första dagen bara på grund av bristande lokalkännedom. Han hade sin första vinst 1996. På den här banan har han spelat några gånger med varierande resultat. Han skämtade om att det måste bero på maten hur bra det går.

Förra årets vinnare Alex Norén slutade på delad trettionde plats med fyra under par. Han delade den placeringen med nio andra personer. Alex Norén gick ut samtidigt med Lee Westwood. Men idag lär de få helt olika utgångstider.

Bästa svensk andra dagen blev Peter Hansson istället för Magnus Carlsson. Han hamnade på andra plats med nio under par tillsammans med två andra personer från Skottland och Spanien. Hedrande nog för honom så delar han den utmärkta placeringen med en av de få personer inom golfen som lyckats med en albatross, alltså tre under par. Det är därför som det kallas albatross; Albatross är en sällsynt fågel och det är sällsynt att någon lyckas skjuta tre under par. Det går väl inte riktigt att jämföra med hole-in-one men det är definitivt en prestation. På tolfte hålet, som är ett par 5-hål, så lyckades alltså Lloyd Saltman från Skottland göra en albatross.

Slutresultatet är än så länge väldigt öppet. Det är i nuläget omöjligt att kora någon favorit.